prof_dr_ismail_koyuncu_

Kıymetli Mezunlarımız,

Bizler, İTÜ’lüler olarak çok önemli ve değerli bir ailenin fertleriyiz. Liseden sonra lisans eğitimi için Teknik Üniversite’nin kapısından girdiğimiz anda bu aidiyetimiz başlamış oldu.

Burada aldığımız dört yıllık eğitimimizin sonunda her birimiz farklı iş sahalarında faaliyet yürütmeye ve çalışmaya başladık. Bazılarımız lisans eğitiminin ardından çalışmalarını akademik düzeyde devam ettirirken, bazılarımız da önemli işler yapmak üzere iş dünyasında yer almayı tercih etti. Ancak her halükârda, ortak noktamız elbette ki ülkemize hizmet etmek oldu.

Bildiğiniz gibi, İstanbul Teknik Üniversitesi, dört veya beş yıllık bir eğitim sonunda mesleki bir diploma edindiğimiz bir yer değildir yalnızca. Bizler, 250 yıla yaklaşan köklü tarihiyle üniversitemizin; bünyesine katılan her bir insana birikim, deneyim, bakış açısı ve bir ruh kazandırdığını düşünüyoruz. “İTÜ’lü olmak” diye özetleyebileceğimiz bu önemli deneyim, mezunlarımıza bir vizyon kazandırma amacını da taşıyor.

Mezunlarla İletişim Ofisimiz, İTÜ deneyimini hayat boyu daim kılmak adına, mezunlarımızla olan ilişkimizi ve bağımızı güçlendirmek niyetiyle 2008 yılında faaliyetlerine başladı. Aradan geçen zaman boyunca hedeflediğimiz birçok çalışmayı yapmakla birlikte daha çok çalışmamız ve daha güçlü bağlar kurmamız gerektiğinin de farkındayız.

İTÜ Mezun Bilgi Sistemi” de bu özverili çabaların bir sonucu olarak ortaya konmuş çalışmalarımızdan biridir. Öncelikle mezunlarımızın okullarıyla bağını sürekli kılma amacını taşıyan bu platformumuz, üyelerine sağladığı birçok olanağın yanı sıra büyük İTÜ ailesiyle bağınızı da sürekli hale getirecektir.

Bugün, 250 bini aşan mezun sayısıyla İTÜ, sadece eğitim sürecinde değil, profesyonel hayata adım attığınızda da sizlerle… Bu bakımdan, “İTÜ Mezun Bilgi Sistemi”mizi önemsiyor ve üye olan mezunlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Prof. Dr. İsmail Koyuncu

Rektör